14 oktober 2015
19:30

BT City HF

Referat: HC Luleå - BT City HF

Om man fick en taskig start mot Överkalix, med tre noll i baken efter tio, så fick man här i derbyt en kanon öppning. 3-0 ledning efter elva minuter och ett härligt drag på City grabbarna.

1-0 (4.22) David Ronstad, en riktig mörsare från blå i pp.
2-0 (6.20) Jonathan Klockare "brunkar" liggande in tvåan.
3-0 (11.07) Wallgrens i samarbete där ”Ante” avslutar kliniskt, pass från ”Nike”.

Timeout från hemmalaget och ett par utvisningar för City, jämnade ut andra delen av perioden. Reduceringen till 1-3 kommer i slutminuten under spel i pp för HC Luleå.

Starka i fem mot fem

BT City ångade på bra när man höll sig på banan, och det var full fart på alla fyra enheter. Några för många besök på andra sidan gjorde att hemmalaget fick mer att säga till om. Men så länge det var fulltaligt på plan var det BT City som ägde. Även hemmalaget syndade, när man spelade box med fem man, blev det ”sexman” och spel fem mot tre för bortalaget.

Snygga baljor

4-1 (32.55) HC hann få in en gubbe från utvisningsbåset. På ett smörpass från Robin Bergström nyper Jonatan Forsgren till direkt och Anton Spett är chanslös.
5-1 (39.04) Matchens snyggaste, David Ronstad styr in pucken otagbart i krysset, assist Elliot Jaako och Forsgren.

Timeout

6-1 (41.11) Isak Andersson stänger matchen tidigt i sista, framspelad av ”Jonte” Forsgren.

Stänga och stänga, efter sju minuter och dittills ett bländade och övertygande spel tappar man det mesta. William Lampinen och gänget börjar härja vilt framför Joel i kassen. ”Bärra” fick här i derbyt en snabb revansch från de tio minuterna senast i Skogshallen, och var helt fenomenal mellan stolparna. Räddnings procenten 94,59!

En andra puck fick han dock se passera, då HCs bästa och mycket sevärda spelare ”Wille” Lampinen stänkte in reduceringen. Närmare än till 2-6 kom inte hemmalaget, trots 20-9 i skott under sista tjugo och möjligen bestulna på ett eller kanske två straffslag. Sista perioden blir en påminnelse om att en match inte är över för än ”Hesa Fredrik” ljuder.

Nu var det väl aldrig någon riktig fara på taket, men det kan gå fort i hockey. BT City tycker jag gör en riktigt bra match och vinner övertygande mot sin lokal konkurrent.